AEG-REDCap

Convenis amb la Fundación Española de Gastroenterología per donar suport cientificotècnic en projectes de recerca

Althaia i la Fundación Española de Gastroenterología (FUNDEG) han signat recentment dos convenis de col·laboració en què s’acorda que el grup proporcioni suport cientificotècnic a projectes de recerca de l’entitat estatal.

El primer acord contempla que el Dr. Ignasi Puig, coordinador del GOES, esdevingui el director científic de l’European Registry on the management of Helicobacter pylori infection. L’objectiu del projecte és registrar el diagnòstic i les estratègies de maneig i de tractament dels pacients adults afectats per la infecció per H. pylori arreu d’Europa. Més de 180 investigadors europeus participen en aquest estudi prospectiu multicèntric, amb un registre total de prop de 50.000 pacients de 29 països, i que suma 15 publicacions en els darrers dos anys. Per a més informació, podeu visitar la pàgina web www.hpeureg.com.

Paral·lelament i fruit d’un segon conveni, el Dr. Puig exerceix també com a director científic d’AEG-REDCap. Aquesta plataforma de recerca en línia, que ofereix l’Asociación Española de Gastroenterología amb el suport del GOES, permet el disseny, desenvolupament i gestió de quaderns de recollida de dades electrònics per a la recopilació de registres en estudis multicèntrics. L’eina compta actualment amb més de 2.500 investigadors adherits a 80 projectes allotjats i 200 publicacions derivades del seu ús.

De fet, el GOES també assumeix les tasques de coordinació d’aquests investigadors i d’administració de la plataforma i del registre a través de la gestió tècnica d’aquests projectes, que realitza Anna Cano, que és membre del grup.

Aquests dos convenis de col·laboració promouen el treball en xarxa amb la comunitat científica de l’Estat i, per tant, permeten obrir noves oportunitats de recerca. Alhora, faran que el GOES disposi de recursos econòmics que han de permetre crear estructures internes i engegar nous projectes d’investigació.

Comparteix aquest article