Activa participació en el congrés de la Sociedad Española de Endoscopia Digestiva

El GOES research group va tenir una activa participació en el congrés de la Sociedad Española de Endoscopia Digestiva (SEED) celebrat recentment a A Coruña.

El Dr. Marco Antonio Álvarez, cap del Servei de Digestologia d’Althaia i membre del grup d’investigació, va formar part del tribunal científic que va avaluar els estudis finalistes candidats a les Beques FSEED i va moderar la defensa de pòsters de la secció d’endoscòpia digestiva baixa. Així mateix, va presentar a l’auditori de la SEED 2022 un cas endoscòpic de tècnica de dissecció submucosa per a lesions potencialment malignes i un pòster sobre l’abordatge mitjançant la tècnica POEM d’un cas d’acalàsia més disfàgia orofaringea.

El Dr. Ignasi Puig, coordinador del GOES, va moderar un simposi sobre l’aplicació de la intel·ligència artificial en els programes de detecció de càncer colorectal que va ser un dels actes estrella del congrés. També va moderar una sessió de comunicacions orals.

D’altra banda, Puig va presentar dues comunicacions liderades des de l’Hospital Clínic de Barcelona: una presentació oral sobre l’estadiatge pretractament del càncer rectal PT1, i un pòster sobre la utilització del tatuatge en el càncer de recte amb estadi T1 i les seves implicacions en la cirurgia. A més, en el marc de la reunió del grup Endocar (grup especialitzat en caracterització de pòlips) de la SEED 2022, va presentar una actualització del LODIP study, assaig clínic liderat per Althaia i que compta amb el finançament de La Marató de TV3.

Comparteix aquest article