Capçalera ostomia

La investigadora del GOES Cristina Vidal rep una beca per avaluar la qualitat de vida dels pacients intervinguts de càncer de recte

La Fundació Althaia ha atorgat a Cristina Vidal, investigadora del Gastrointestinal Oncology, Endoscopy and Surgery research group (GOES), una beca per dur a terme l’estudi “Assaig clínic aleatoritzat sobre l’eficàcia de l’estimulació de la nansa eferent previ al tancament de la ileostomia juntament amb rehabilitació del sòl pelvià posterior al tancament d’aquesta, en la qualitat de vida dels pacients intervinguts en la resecció anterior de recte”. El de Vidal és un dels dos projectes guardonats en el marc de la convocatòria interna que la institució va obrir a finals del 2022 amb l’objectiu de promoure la recerca científica en l’àmbit de la infermeria. L’ajut, quantificat en 5.000 euros, servirà perquè la investigadora pugui dedicar un temps de la seva jornada al desenvolupament de l’estudi.

Per tal de valorar les propostes es va constituir un comitè d’avaluació format per professionals d’Althaia, l’Institut Català de la Salut (ICS) i la UManresa. A l’hora de valorar les propostes, es va tenir en compte la trajectòria científica, l’adequació i l’especificitat d’hipòtesis i objectius, l’adequació i la idoneïtat de la metodologia, la rellevància científica i sociosanitària i la seva aplicabilitat més immediata.

Comparteix aquest article