Capçalera AI

El Dr. Yuichi Mori visita Althaia per posar en marxa l’ACCEPT study, què avalua l’ús de la intel·ligència artificial en el programa de cribratge de càncer de còlon i recte

El Dr. Yuichi Mori, endoscopista que treballa a la Universitat d’Oslo, va visitar Althaia fa uns dies per conèixer les instal·lacions de Digestologia del centre i donar el tret de sortida a la participació del servei en l’ACCEPT study, un nou estudi europeu finançat per la Health Trust of South-East Norway, la Comissió Europea, la Japanese Society for the Promotion of Science, i la European Society of Gastrointestinal Endoscopy. El va acompanyar Helena Subijana, de l’IDIBAPS, coordinadora del projecte a Espanya. Aquest té per objectiu avaluar si la intel·ligència artificial (IA) utilitzada durant la colonoscòpia redueix la incidència i mortalitat per càncer de còlon dins del marc del Programa de Detecció de Càncer de Còlon i Recte.

La IA aplicada al procediment endoscòpic ha demostrat que augmenta la capacitat de detecció de pòlips, la lesió precursora del càncer. L’estudi pretén avaluar si aquesta major detecció fent ús de la IA permet disminuir la probabilitat de tenir càncer. Ho farà a partir d’una mostra de més de 200.000 pacients amb un seguiment de quinze anys.

El Dr. Yuichi Mori visita Althaia
Comparteix aquest article