LODIP study

El LODIP study engega la seva primera fase amb el reclutament de digestòlegs i la inclusió de pacients

El Dr. João Da Costa, investigador del Gastrointestinal Oncology, Endoscopy and Surgery (GOES) research group, va presentar, en el marc de la 25a Reunió anual de la Asociación Española de Gastroenterología celebrada a Madrid, el projecte Web-based Learning module to increase the accuracy of Optical Diagnosis for detecting the Invasive Pattern of colorectal polyps (LODIP study).

La presentació ha estat el tret de sortida de la primera fase de l’estudi durant la qual es fa el reclutament dels digestòlegs que hi participaran a nivell estatal. Poden participar en el LODIP study gastroenteròlegs que hagin finalitzat o finalitzin la residència entre el 2018 i el 2023, ambdós anys inclosos. A data d’avui, ja s’han inscrit 110 digestòlegs del 166 necessaris per dur a terme l’estudi.

Per a conèixer més detalls sobre el projecte o si esteu interessats en participar-hi, podeu escriure a info@trainingopticaldiagnosis.com.

El LODIP study és una iniciativa del GOES research group dirigida pel Dr. Ignasi Puig. Els doctors Da Costa, Marco Antonio Álvarez i Maria Pellisé en són els coordinadors. El projecte compta amb el finançament de la Fundació La Marató de TV3.

Quin és l’objectiu del LODIP study?

Es tracta d’un estudi de validació que té per objectiu mesurar la sensibilitat del diagnòstic òptic per predir la invasió profunda en pòlips colorectals avaluats en colonoscòpies realitzades en la pràctica clínica habitual durant un any. Els participants realitzen un curs d’aprenentatge als 6 versus als 12 mesos des de l’inici de la inclusió de pacients.

Comparteix aquest article